Uit je burn-out

Wat is een bore-out en waarom kan het net zo schadelijk zijn als een burn-out?

Intro

Het begrip burn-out is intussen behoorlijk ingeburgerd – iedereen weet wel min of meer wat een burn-out is. De betekenis blijkt dan ook uit het woord zelf, je bent letterlijk opgebrand. Wil dat dan zeggen dat een bore-out betekent dat je ‘op-verveeld’ bent? En hoe kan het dat dit specifieke fenomeen dezelfde symptomen kan geven als een burn-out?

Bore-out versus burn-out

Een bore-out is niet zomaar “je wat vervelen” en in deze blogpost leggen we uit waarom. Zowel de symptomen van een burn-out als van een bore-out (die trouwens gelijkaardig zijn), worden veroorzaakt door stress. In het geval van een burn-out is overbelasting de oorzaak van de stress, in het geval van bore-out is dat net onderbelasting.

En net zoals een burn-out niet van de ene dag op de andere ontstaat, zijn de symptomen van een bore-out vaak al geruime tijd aan het sluimeren vooraleer er aan de alarmbel wordt getrokken.

 

Oorzaken van bore-out

Een misverstand dat we graag uit de wereld helpen is dat een bore-out alleen luie mensen overkomt die niet graag werken. Bore-out ontstaat niet door luiheid maar als een gevolg van (één van) volgende factoren:

·        Intellectuele verveling

Je werkt onder je niveau, er is te weinig werk of te weinig variatie. Je krijgt onvoldoende uitdagingen op je bord, je talenten blijven onbenut. Elke dag is hetzelfde. Je hoeft alleen maar uit te voeren terwijl je snakt naar echte verantwoordelijkheid. Je hebt als master een job op bachelorniveau moeten aannemen omdat je anders te duur was of omdat een ander land je diploma niet erkent.

·        Cultuurverschil

Je vindt geen aansluiting bij je collega’s. Je kan je ook niet vinden in de visie van het bedrijf en jouw eigen waarden wijken aanzienlijk af van die van je baas (of zijn zelfs tegengesteld). Jezelf kunnen zijn op de werkvloer is uitgesloten en dus speel je maar een rol.

·        Gebrek aan zingeving

Je haalt weinig of geen voldoening uit je werk. De inhoud van het werk is erg oppervlakkig, interesseert je niet of sluit niet aan bij jou als persoon. Je hebt regelmatig te maken met moeilijke situaties (ontevreden klanten, conflicten,…).

·        Vastzitten

Doordat je steeds bijleert en en ervaring opdoet, groei je geleidelijk aan uit je baan. Als je werkgever dan niet meegaat in jouw groeiverhaal, zit je al snel gevangen in de spreekwoordelijke ‘gouden kooi’.Als je aan vrienden vertelt dat je overweegt om van job te veranderen, verklaren ze je gek: je werk is dichtbij huis, je hebt anciënniteit opgebouwd, een mooie verloning en extralegale voordelen en veel verlofdagen. Waarom zou je dat in godsnaam opgeven?

·        Zelfontplooiing valt stil

Je leert niets meer bij op je werk en je persoonlijke ontwikkeling komt tot stilstand. Je voelt je alsof je in een vicieuze cirkel zit van passiviteit en futloosheid. Voor je het goed en wel beseft, hou je je bezig met nutteloze dingen om de tijd te doen voorbijgaan (zoals urenlang op facebook zitten). Je zelfvertrouwen gaat er drastisch op achteruit omdat je niet meer fier kan zijn op je werkprestaties.

 

Behoefte aan zelfontplooiing

Behoeftepiramide van Maslow

Bron: gelukstocht.nl

Bovenaan de piramide van Maslow staat de behoefte aan zelfontplooiing. Elk mens streeft ernaar het beste uit zichzelf naar boven te kunnen halen en zijn of haar hoogste potentieel te verwezenlijken en dat is precies waar het schoentje knelt bij bore-out.

Maslow constateerde ook dat elk mens in een tweestrijd zit tussen de behoefte aan behoud van wat is (wat we kennen geeft immers veiligheid en zekerheid) en de behoefte aan nieuwe ervaring en groei. Die strijd wordt natuurlijk op de spits gedreven in stresssituaties als bore-out of burn-out.

 

Wat kan je doen als je met een bore-out kampt?

Gaat er tijdens het lezen van deze blog bij jou een belletje rinkelen (om in het thema van Maslow te blijven)? Dit is wat je concreet kunt doen:

1.     Praat erover

Maak je probleem bespreekbaar. Probeer samen met je baas te zoeken naar oplossingen waardoor je opnieuw mentaal gestimuleerd wordt.

2.     Start met een (nieuwe) hobby

Zorg dat je je creatieve ideeën of passies elders kwijt kunt en probeere nieuwe bronnen van energie aan te boren.

3.     Laat je coachen

Loopbaanbegeleiding kan je helpen ontdekken waar jij, met jouw unieke mogelijkheden en talenten, het beste tot je recht komt. Bovendien valt de angst voor verandering samen beter te overwinnen dan alleen.

Meer weten? Contacteer ons en kom zelf ontdekken wat loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen op professioneel én persoonlijk vlak.

Mail naar info@k-onsult.be of bel 0468 222 075.

Meta description: Bore-out is het gevolg van stress door onderbelasting. De gevolgen zijn even schadelijk als bij burn-out en de zelfontwikkeling komt in het gedrang.

Karine Van Oosterbos – K-onsult – www.k-onsult.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *