Uit je burn-out

Vijf tips voor een onbezorgde start van het nieuwe schooljaar!

Een nieuw schooljaar, een nieuw geluid. Bij momenten leek de zomer eindeloos te duren (dank u, hittegolf eind augustus!), maar deze week doet september onverbiddelijk zijn intrede. En dus keren duizenden kinderen terug naar de schoolbanken.  Ook mijn kleine meid start plots al in het 1ste middelbaar, spannend !

Hoe maak je zelf het meeste van deze periode? K-onsult geeft je waardevolle tips voor een vlotte en stressloze overgang.

 

  1. Neem voldoende rust

Na een deugddoende vakantie is de kans groot dat de bedtijd van groot en klein wat opgeschoven is. Doe jezelf een plezier en kruip stilaan wat vroeger in bed. Stilletjes aan je ritme wat vervroegen zorgt voor een minder pijnlijke overgang! Hoe je het ook aanpakt, als je uitgerust bent, heb je meer energie en ben je heel wat productiever.

  1. Een goede planning is de helft van het werk

Deze tip geldt niet alleen voor de eerste schoolweek maar ook voor de rest van het jaar. Stel een planning op met een overzicht van alle activiteiten en afspraken. Een goed overzicht bewaren over het programma van alle gezinsleden geeft je peace of mind en voorkomt dat er afspraken gemist worden.

  1. Ritme en routine

Kinderen hebben baat bij ritme en routine. Opstaan, onder de douche, tanden poetsen, kleren aan, ontbijten,… Een vertrouwde routine zorgt voor een rustige ochtend- en avondspits. Maar ook mama’s en papa’s hebben enkel te winnen bij het aanhouden van een bepaalde structuur.

  1. Creëer een rustgevende werkplek

Na een vakantieperiode is het altijd een goed idee om je werkplek eens onder handen te nemen. Heb je alles wat je nodig hebt om er weer in te vliegen? Of ligt er net heel wat troep die je verhinderen om efficiënt te werken? Een opgeruimde bureau doet wonderen voor je concentratievermogen, dus het is de inspanning meer dan waard!

  1. Maak tijd voor jezelf

Eens je weer helemaal in de dagdagelijkse routine zit, blijft er soms weinig tijd over om aan zelfontwikkeling te denken. Al snel zit de agenda helemaal vol, zonder dat je aan jezelf hebt gedacht. Schrijf je dus nu nog in voor die ene opleiding of cursus, blokkeer ook meteen de data in jouw agenda en voorzie eventueel opvang voor de kinderen. Achteraf ben je blij dat je de tijd genomen hebt en nieuwe kennis of vaardigheden erbij hebt.

Moet jouw motor nog op gang komen? Of heb je net extra energie en inspiratie opgedaan deze zomer? Is jouw leerhonger ook aangescherpt nu de kids terug op de schoolbanken zitten? Ontdek de K-onsult opleidingskalender op www.k-onsult.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *