Uit je burn-out

De 5 beste TED Talks over persoonlijke groei

De 5 beste TED Talks over persoonlijke groei

Zit je verlegen om wat inspiratie? Op zoek naar motiverende woorden? Een spreekwoordelijke schop onder je kont? Voorbeelden van mensen die misschien een gelijkaardig pad als jezelf hebben afgelegd? Of zoek je net inspiratie uit een heel andere hoek? Als je openstaat voor onverwachte of originele invalshoeken, dan moet je beslist eens een TED talk bekijken.

Onder de slogan “Ideas worth spreading”, verspreidt TED aan een wereldwijd publiek écht inspirerende speeches die aanzetten tot actie. Het format? Experten, performers, natuurtalenten en innovatieve denkers geven voor de vuist weg prikkelende, soms zelfs controversiële speeches die de toehoorders onmogelijk onbewogen kunnen laten. Wat wij er zo leuk aan vinden? Een nieuw out-of-the-box idee stimuleert onze eigen nieuwsgierigheid en creativiteit en verruimt onze horizon!

Wij selecteerden voor jou vijf van de beste TED Talks over persoonlijke groei. Installeer je gezellig in de zetel en schakel vanavond eens een TED in in plaats van Netflix!

 

  1. Carol Dweck – The Power of Believing That You Can Improve

Carol Dweck neemt een “growth mindset” onder de loep: het idee dat we de capaciteit van ons brein kunnen doen groeien om problemen op te lossen. Ofwel: de kracht van het geloof in ons eigen potentieel.

Ted blog 2

  1. Emilie Wapnick – Why Some of Us Don’t Have One True Calling

Een alternatief antwoord op de klassieke vraag: “Wat wil jij worden als je groot bent?” Tip van de sluier: misschien is er meer dan één antwoord.

 

  1. Regina Hartley – Why the Best Hire Might Not Have the Perfect Resume

Je hoeft niet noodzakelijk het perfecte CV te hebben op de arbeidsmarkt van vandaag. Integendeel: mensen die misschien een relatief moeilijker pad bewandelden, hebben heel wat vaardigheden die niet op een CV prijken, maar die toch verdraaid nuttig kunnen zijn in een professionele context.

 

  1. Pico Iyer – The Art of Stillness

In een wereld van continue beweging en afleiding kan het ontzettend moeilijk zijn om onze focus te bewaren. Pico Iyer neemt ons mee uit onze overweldigende wereld naar een plaats van stilte.

 

  1. Shonda Rhimes – My Year of Saying Yes to Everything

Shonda Rhimes, scenario schrijfster van Grey’s Anatomy, vertelt over haar werk, het gevoel dat ze krijgt door haar werk en… haar leven buiten het werk. Ontdek wat er gebeurde toen Shonda besloot om een jaar lang overal “ja” op te zeggen.

Ted blog

Wij voelen ons alvast geïnspireerd! Nu jij nog!

Bij K-onsult willen we jou zien groeien. En daar komt uiteraard heel wat meer bij kijken dan een inspirerend filmpje. Ondervind je hinder van obstakels op jouw pad naar persoonlijke (en/of professionele) groei? Contacteer ons!

www.k-onsult.be en www.uitjeburnout.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *